The best decision is...

Posted by | Posted on 2:14 PM

Kadang kala mengalah demi kebahagiaan masa depan lebih elok.
Till then, i do hope we meet again in future.
Mr Perut will always be Mr Perut!!! 

p/s: Sembelit mmg mengeciwekan!!!

Nice story (took it from fb)

Posted by | Posted on 2:06 PM

Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

 Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili  api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

            Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
            Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

            Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT  sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Ishkk..awak ni..tak berasan ker??

            Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

            Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

                                                                                                            Love,
                                                                                                            Suamimu

Selamat Hari Raya

Posted by | Posted on 12:35 PM


SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR DAN BATIN. Di sini sy en Perot ingin menyusun seploh jari utk meminta maap kat kwn2 jika ada tersalah n terkasar bahasa, tingkah laku dan juga perbuatan sama ada di alam nyata mahupon maya.

p/s: Ni bukan anak aku, ni model cilik Mirra...hehe


Flamming Steamboat!!!

Posted by | Posted on 4:16 AM

The Flame was too hot to handle
Hari ni aku g mkn bersama rkn2 ke "Flamming Steamboat" kat Sunway. Pergghhh...mmg melantak sampai puas r. Mknn dia pn sedap2 gak lebih2 lg pencuci mulut dia. Mmg tip top to the max r.

Aweks!!!
Fuhh!!! mmg bnyk r mknn dia toksah nk di pertikaikan lg r. Segalanya ada...dr mknn laut sampai lah ke rumpai laut. Sume ade. Tp majority mknn dia seafood base.
Mussels!!!
Specialty kat kedai ialah mknn steamboat tp dia ade jual gak mknn goreng2.

RAW Mussel!!!
This is how it should be done!!!

Ais krim n rokok!! Chilll!!!

Finished already. Eaten by 5 hungry people!!!

Sejuk...Beku...TIDO!!!

Posted by | Posted on 1:27 PM

Hehe...hari ni aku ade training kat Royal Bintang, Seremban. Training psl DMAIC...mmg best r psl aku xyah masuk opis n mendengar bebelan maut dr bos aku. Pastu dpt plak voucer berbuka kat hotel ni yg berharga rm90.00++....mmg ade kambing golek lg tu.

Hahaha...SEDAPNYEEEE!!!!!!!

OK lah...nk sambung training balik...Trainer tu tgh soal minah Thai depan aku...for sure aku yg kne lepas ni.

gtg, c u all later. MuahhH!!!!

:)

Happy Besday!!!

Posted by | Posted on 2:43 PM

Today 29 August 2010 marks the birthday of Mirrah Almas Binti Mohd Faizol Azli daughter of GM Kasta Tinggi Corp. Mr Faizol Azli.


Mari kite same2 berdoa agar Allah memurahkan dan memberkati rezeki mereka sekeluarga. Moga Mirrah dpt membesar menjadi anak yg solleh n mendengar arahan ibubapa dan tidak lupe juga agar rkn2 bapanya yg hensem2 menjadi lebih kacak serta segar sentiasa...hahaha.


Mirrah Si Model Cilik

Welcome to my crib!!!

Posted by | Posted on 5:40 AM


Hai,
Bertemu kembali kite di segment jalan2 ke rumah orang. Hari jumaat lepas, aku blah awal dr opis *psl kepala aku dh pening ngan keje* utk ke PD semperna program berbuka pose bersama rkn2 yg dianjurkan oleh GM Faizol serta bininye. Hahaha.

Ni lah Rumah bujang yg diduduki oleh 3 org engineer
Lepas balik keje dlm kol 4.45ptg aku balik ke rumah sewa aku kat Ampangan. Balik je keje, aku ngan Kap melepak-lepak di 'crib' aku yg gempak. Rumah aku mmg berhantu, hantu tu slalu klua time pagi. Hantu rumah aku sgt kuat sehinggakan aku asik lambat g keje. Rumah tu punyelah nyaman...perghhh!!! mmg masyuk gile. Pagi2 siap ada kabus lg...mmg terbaik dari ladang. Tp entah mengape di waktu petang tu, aku ngan Kap bleh tertido sampai kol 6ptg plak...hahaha. Nasib baik Din tepon aku, kalo x mmg sampai berbuka r aku tido. hahaha.

Pemandangan di waktu malam 
Lepas aku mandi n bersiap menjadi lebih hensem dari biasa, aku pn bertolak ke PD. YippPaaA!!! aku rase sgt gembire...psl dpt mkn berbuka n dpt jumpe En Din yg dh lame aku x jumpe n hang out. Dlm pkol 7.25 (aku sampai lewat atas beberapa sebab yg x boleh dinyatakan kerana rahsia) n aku tgk hotel Ilham kat blue LagoOn dh penuh gile ngan org. Nasib baik GM Faizol dh tempah, kalo x mmg x dpt mkn r. Aku pn dgn penuh keikhlasan mengambil mknn yg ada. Lepas baca doa mkn...aku pon tros ngap!!! tetibe je aku terasa....mkn kat sini mmg hampas GASSS!!! X SEDAPPPP!!!

Rupenye mkn dia x sedap
Tp dek lapar punye psl...aku mencekek gak. Bagaikan ikan duyung mencari cinta sejati, aku berenang dicelah-celah manusia utk menambah utk kali yg ke-2. Hahaha. Lepas mkn, kiteorg lepak2 n borak2. Tetibe GM mengajak kiteorg ke umahnye...ooOopPssS!!! salah bukan rumah, tp mansionnya yg terletak beberape kilometer dr tempat aku melantak.

Nasib baik la bini GM amat bermurah hati utk memberikan kami sedikit mknn yg tinggal dirumahnya utk kami santap psl sume org masih lapar akibat mknn yg x sedap kat buffet tadi. hahaha. Haaa...kat sini aku nk tunjuk gambar2 anak GM aku yg name samaran dia ialah Mirrah n dia bercita-cita nk jadi model bile dh dewasa nnt.

Mirrah dan zirafahnye

"Auummmm....chakkk!!!" kata Mirrah terhadap jurufoto yg kacak *aku la...haha*
Trimas GM, bininye n Mirrah Si Model cilik
Akhir sekali...sebelom kami berangkat pulang, Mirrah telah memberikan sepatah dua kata kpd kami yg telah disampaikan oleh En. Barney merangkap setiausaha Mirrah dgn pesanan dr kerajaan Malaysia....
*Tinggal kotak rokok yg ni je*

MEROKOK MERBAHAYAKAN KESIHATAN dan BOLEH MENYEBABKAN BIBIR ANDA TIDAK SERONOK UTK DICIUM.

There was an error in this gadget

Thanx for reading

Free Hit Counter