1 May: Hari Cuti utk kami & hari mkn free

Posted by | Posted on 3:36 PM

SELAMAT HARI BURUH kpd rakan2 sekalian. Hari ni ialah hari bercuti kpd yg bekerje but there's some people that have to work on this beautiful day such as 'Abg Polis', 'Abg Askar', penjaga network, pelari pecut negara, pemandu pelancong dan lain-lain lagi.

Bersempena dgn cuti hari buruh ni mcm biasa la mmg bnyk org wat kenduri kawin and myself got 3 wedding invitations but sadly to say that i managed only to go to Shahrizul a.k.a Ejoi wedding ceremony. I'm sorry to Mr Anas, my kwn kampung n my skool mate Inspector Hairi coz i'm not be able to attend ur wedding ceremony. En Ejoi dh kasi kad kawin sejak 2 bulan lepas n aku dh janji nk pegi kenduri dia sebelom aku dpt kad jemputan korang. Aku doakan korang semua berbahagia sehingga ke akhir hayat. AMIN!!!

Ah, x lupe juge kpd En Wan Kap dan Jun psl korang nye majlis pertunangan pn pd hari ni gak. hahaha!!!!!!!!! Tahniah to both of ya!!!

Skang aku nk crite psl trip aku ke kenduri kawin Ejoi di Taiping...Oleh sebab mlm jumaat tu aku balik lambat, aku amik keputusan x mau tido psl aku janji ngan Amek n Apis melake nk bertolak pkol 9pg. Tepat 8pg, Amek dh terpacak kat depan umah aku n memekak memanggil name aku.

Tahniah buat En Ejoi

Aku baru nk layan 'stim' n skang dh terpotong dek suara dia yg agak2 kasar tp x sedap didengar. Selang beberape minit (sebanye beberape puluh minit) Apis Melake pn sampai n kami pn bertolak ke Taiping.

Oleh sebab kami ni bdk baik, so kami x bwk laju2. Dlm kol 1.30 mcm tu, kami sampai kat kenduri Ejoi. Waktu tu Ejoi tgh "makan" sambil dikerumuni cameraman yg nk rembat muke dia utk dijadikan gambar kenangan. Tak lupe juge yg Ejoi telah diapit oleh sedaranye iaitu Jep yg bercite-cite nk kawin ngan minah kelantan.

Lepas selesai kenduri Ejoi, Amek, Apis Melake n Aku telah jalan2 di pekan Taiping. Kite org ke Tasik, Zoo, Hutan Maxwell n lain2 lagi. Aku x sangke yg pekan Taipin ni begiti bersih, cantik, HIJAU n riang ceria. Best betol. Nmpaknye aku akan ke Taiping lg lepas ni, mmg tempat best nk jln2 dgn tenang. Kalo nk g Night Safari pn ada.


Cantik


Nyaman dan segar


Awek ini dan mama nya

Comments (0)

There was an error in this gadget

Thanx for reading

Free Hit Counter